Pandemia-projekti Cerwin Vegan hifeillä! Esittelyssä: Jasso Pesosen BMW E46 Cabriolet ’02

Tällä kertaa otetaan esittelyyn Seven Garage Pandem BMW -nimellä kulkeva someaktiivinen tuning-/autohifiprojekti, jonka takaa löytyy messuilla käymisen ammattilainen Jari “Jasso” Pesonen. Autosta löytyy Cerwin Vegan hifikattaus sekä kunnon annos tyylikästä tuuninkia.

Bemari on tuunattu kauttaaltaan sisältä ja päältä. Jopa teeman pääväri on itse sekoitettu maaliliikkeen avustuksella.

Jasson autohifiharrastus alkoi jo armeija-aikoina, eli joitain vuosia ennen kilpailutoiminnan starttaamista. 90-luvun puolivälissä Hifi Klubin Sound Off -kisoista saatu kilpailukipinä jatkui lukuisten osakilpailujen ykköspyttyjen ja SM-voiton myötä aina niin pitkälle, että yhtenä vuonna Jari huomasi toimivansa myös kisojen kuuntelutuomarina. Myös FASCA:n tuomarikoulutukseen tuli 90-luvun lopulla tutustuttua, vaikka ura tällä saralla jäikin varsin lyhyeksi. Vuosituhannen vaihteessa autohifiharrastus sai nimittäin tehdä tilaa toiselle rakkaalle lajille, eli moottoripyöräilylle.

”Ajoin aktiivisesti enduroa jo nuorena 80 – 90-lukujen taitteessa. Harrastus meni kuitenkin tauolle ajokortin saannin jälkeen, kun autot ja autohifi tulivat tilalle”, kertoo mies. Koska kumpikaan harrastus ei ole erityisen edullinen, päätti Jasso myydä hifilaitteet kokonaan pois että sai hommattua itselleen haluamansa pyörän.

Autosta löytyy poikkeuksellisesti vain neljä kaiutinta, ja siihen oli laskettu mukaan jo tavaratilassa majailevat kaksi 10″ subbariakin. Ovissa on kasituumaiset koaksiaalit, jotka on saatu sovitettua sijoilleen yllättävänkin siististi.

Hifikärpänen alkoi suristella uudelleen korvanjuuressa 2010-luvun alussa. Ensiksi vanha Manta heräteltiin henkiin 2011-vuoden Hötsiin, mutta sen tarjoamat soundivarat eivät enää tyydyttäneet nälkää. Oli saatava jotain suurempaa ja lujasointisempaa!

Tsekkaa lisää vanhojen muisteluista ja Jasson uusimmasta projektista alla olevalta videolta, joka kuvattiin 21.8.2022 Raisiossa Mylly Motor Show’ssa!